Betalen in het buitenland

Welke betaalmiddelen neem je mee naar het buitenland?

Betalen in het buitenland

Welke betaalmiddelen neem je mee naar het buitenland?

Vertrek je voor korte of lange tijd naar het buitenland? Bij je aankomst in het buitenland is het altijd gemakkelijk als je cash in de lokale munt op zak hebt voor de eerste kleine aankopen. Vergeet ook vooral niet je bankkaart of kredietkaart mee te nemen.

Omruilen naar vreemde valuta

Voor landen die niet toegetreden zijn tot de euro is het aangewezen om een beperkte hoeveelheid vreemde munten op zak te hebben. Ben je al klant? Bestel dan je buitenlandse bankbiljetten online in KBC Brussels Touch. Tijdens de bestelling kies je zelf in welk kantoor je je buitenlandse bankbiljetten laat afleveren. 

  • Zorg er altijd voor dat je voldoende kleine coupures van vreemde munten bestelt. Op die manier kun je bij je aankomst in het buitenland de eerste aankopen gepast betalen.
  • Schommelt de wisselkoers van de munt van het land van bestemming hevig en ben je van plan een groter bedrag cash mee te nemen? Overweeg om je euro’s op voorhand, op een gunstig wisselkoersmoment, om te zetten in de munt van je bestemmingsland. Je kunt daarvoor een deviezenrekening openen bij KBC Brussels. Zo kun je enkele dagen voor je vertrek de vreemde munten van die deviezenrekening opvragen in je kantoor en eventueel profiteren van een voordeligere wisselkoers.

Welke kaart gebruiken in het buitenland?

In het buiteland geld afhalen met je bankkaart

Gebruik bankaart binnen Europa

landenkaart waar je je bankkaart onbeperkt kunt gebruiken

Betalen met een bankkaart is te verkiezen boven het meenemen van grote hoeveelheden cash. Als je naar het buitenland vertrekt, neem dan zeker je KBC Brussels-Bankkaart mee. In Europa kun je geld afhalen en betalen met je bankkaart aan alle automaten waarop het Maestro-logo vermeld staat. Die functie is standaard automatisch opengesteld op je kaart.

Landen waar je je KBC Brussels-Bankkaart standaard onbeperkt kunt gebruiken.

Gebruik bankkaart buiten Europa

Wil je geld opnemen of betalen buiten Europa, dan moet je zelf je bankkaart tijdelijk openstellen voor wereldwijd gebruik.

Dat regel je zelf in KBC Brussels Touch (beheer kaartgebruik). Je kunt daarvoor ook contact opnemen met je bankkantoor. Buiten de kantooruren kun je ervoor terecht bij KBC Brussels Live. De activatie van de kaart in gebieden buiten Europa gebeurt onmiddellijk. 

Vergeet niet: je kunt alleen geld opnemen aan automaten waarop het Maestro-logo vermeld staat.

In het buitenland geld afhalen met je kredietkaart

Een grote troef van de KBC Brussels-kredietkaart en de KBC-Prepaid Kaart is dat ze wereldwijd bruikbaar zijn. Alleen als je naar de Verenigde Staten reist, moet je bijkomende stappen zetten zodat je ook daar je krediet- en/of prepaid kaart kunt gebruiken.

  • In KBC Brussels Mobile en KBC Brussels Touch kun je in het beheersmenu van je kaart je KBC Brussels-kredietkaart en/of je KBC-Prepaid Kaart eenvoudig zelf openstellen voor gebruik in de VS. Dat kan permanent, als je regelmatig naar de VS reist, of tijdelijk, voor de duur van je vakantie. De wijzigingen die je doorvoert, gaan onmiddellijk in.
  • Heb je geen toegang tot internetbankieren bij KBC Brussels? Neem dan contact op met je KBC Brussels-bankkantoor. Buiten de kantoortijden kun je ook terecht bij KBC Brussels Live.

Tip:

  • Blijf je in Europa? Dan beperk je de geografische bruikbaarheid van je KBC Brussels-kredietkaart en/of je KBC-Prepaid Kaart het best tot die regio. Dat regel je zelf eenvoudig online.
  • Controleer of je kredietkaart niet vervalt in de periode dat je in het buitenland verblijft. De vervaldatum van je kredietkaart vind je op de voorzijde van je kredietkaart.

In het buitenland betalen met je kredietkaart

Betalingen met je kredietkaart of prepaidkaart zijn standaard wereldwijd mogelijk behalve in de Verenigde Staten. Alleen als je de optie ‘gebruik wereldwijd (incl.USA)’ geactiveerd hebt via KBC Brussels Touch of KBC Brussels Mobile kun je er ook mee betalen in de Verenigde Staten.

Heb je geen toegang tot internetbankieren bij KBC Brussels? Neem dan contact op met je KBC Brussels-bankkantoor. Buiten de kantoortijden kun je ook terecht bij KBC Brussels Live.

Let op:

  • Heb je je kredietkaart of prepaid kaart vooraf niet opengesteld voor gebruik in de VS, dan kun je met je kaart ter plaatse alleen transacties met pincode uitvoeren, zoals een geldopneming.
  • Niets is zo handig als op een cruiseschip betalingen te doen met een kredietkaart. Vertrek je op cruise, vergeet dan niet je kredietkaart open te stellen voor gebruik in de VS. cruiseboten varen vaak onder Amerikaanse vlag. Ze innen hun gelden via een Amerikaans netwerk. Al varen ze niet in Amerikaanse wateren, dan nog moet je je kaart voor wereldwijd gebruik openstellen.
  • Ook autoverhuurbedrijven met een Amerikaans moederbedrijf innen hun kaartbetalingen vaak via een Amerikaans netwerk. Heb je een auto gehuurd? Ook dan stel je het best je kredietkaart open voor gebruik in de VS. Prepaid kaarten worden vaak niet aanvaard bij autoverhuurbedrijven.

Op zoek naar geldautomaten?

Op de site van Visa, Mastercard en Maestro kun je met de ATM-Locator wereldwijd zoeken naar geldautomaten.

telefoonnummer Card Stop

Bij verlies of diefstal van je bankkaart, kredietkaart of prepaid kaart bel je onmiddellijk naar Card Stop op 070 344 344 (vanuit het buitenland is dat +32 70 344 344). Je kaart wordt dan onmiddellijk geblokkeerd, waardoor misbruik is uitgesloten. Card Stop is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Waarschuw bij diefstal ook zo vlug mogelijk je KBC Brussels-bankkantoor en laat de politie een proces-verbaal opmaken.

De KBC-Kredietkaart Silver en de KBC-Kredietkaart Gold zijn kredietkaarten met als kaartuitgever: KBC Bank NV, met zetel in Havenlaan 2, 1080 Brussel, België, BTW BE 0462.920.226, RPR Brussel, FSMA 026 256 A.

Het KBC Brussels Flex Budget is een kredietopening van onbepaalde duur met de KBC-Kredietkaart Silver, de KBC-Kredietkaart Gold of de KBC-Kredietkaart Platinum als bijkomend kredietopnemingsmiddel.

Kredietgever en kaartuitgever : KBC Bank NV. Onder voorbehoud van goedkeuring van je kaartaanvraag of kredietaanvraag door KBC Bank NV. 

Is deze pagina nuttig voor jou? Ja Neen

Je pinto Visa-kaart gebruiken

Je pinto Visa-kaart gebruiken

Je code wijzigen, of je Pinto Visa-kaart blokkeren? Geen idee hoe? Ontdek alles over het gebruik van je KBC-Pinto Visa.
Defecte bankkaart vervangen

Defecte bankkaart vervangen

Je prepaid kaart gebruiken

Je prepaid kaart gebruiken

Opladen, saldo en verrichtingen opvragen of geld opnemen? Bekijk hier de meest gestelde vragen over het gebruik van een prepaid Mastercard.
Mastercard Silver met aankoopbescherming

Mastercard Silver met aankoopbescherming

De goedkoopste KBC Brussels-Kredietkaart, waarmee je veilig en wereldwijd kunt betalen. Ook online!